Skip Navigation Links

Ungdom

Velkommen til Aarup Badmintonklub ungdomsafdeling! 
 
Badmintonklubben har en velfungerende ungdomsafdeling for børn og unge i alle aldre, hvor der er fokus på et godt socialt liv. Aarup Badmintonklub er flere gange blevet udnævnt til Årets Bedste Ungdomsklub af DGI-Fyn, på baggrund af det udviklingsarbejde der gøres i klubben. 
 
Vil du gerne spille Badminton?
Mød op til ungdomstræning, hvor vores uddannede trænere og hjælpetrænere får dig i gang med at spille badminton. Du kan prøve 3 gange og derefter tage stilling til om badminton er noget for dig og melde dig ind i klubben. 
 
Der lægges vægt på, at der er plads til alle og at alle børn og unge tilgodeses. Uanset om man spiller én gang om ugen for sjov eller træner 2 gange om ugen for at blive en rigtig dygtig spiller. Klubben har p.t. omkring 25 spillere i alderen 7-15 år. Spillerne træner sammen og lærer at spille og blive udfordret af spillere på tværs af alder og køn.

Badminton sæson
Sæsonen varer fra den 15. august 2022 - den 26. april 2023, hvor spillere i alderen 7 - 15 år spiller på følgende tidspunkter:
 
Tid / Sted:
Mandag kl. 17.00 - 19.00 i Hal 1
Onsdag kl. 17.00 - 18.30 i Hal 1
 
Pris
Ungdomsspillere betaler 800,- kr. for hele sæsonen. Prisen er inklusiv spillertøj. Hvert andet år køber klubben nye spillertrøjer med hjælp fra vores sponsorer.
 
Hvis du melder dig ind midt i en sæson - fx omkring december eller januar måned, så opkræves du kun for en halv-sæson. Pris 400 kr.

Når du melder dit barn ind i Aarup Badmintonklub, melder du også dig selv ind. Se 'Forældre-hjælp' nederst på siden. 
 
Trænere og Hjælpetrænere 
Vi har uddannede trænere og hjælpetrænere, som tager sig af ungdomsspillerne. Det er vigtigt for klubben at ungdomsspillerne lærer spillet, men også har det hyggeligt i hallen mens de spiller og udvikler sig. Trænere og hjælpertrænerne tilrettelægger en sjov og udbytteri træning for spillerne, som både er med og uden badminton ketcher, hvor der øves slag og ben, småspil. Altsammen noget der giver ungdomsspillerne udfordringer og sved på panden 

Det er vigtigt for klubben at ungdomsspillerne både lærer spillet, men også har det hyggeligt i hallen sammen med de andre spillere. Derfor sker indlæringen til træning gennem både leg, boldspil og øvelser med fokus på almen motorisk udvikling.

Turneringer og stævner
Spillerne tilbydes mulighed for at spille med i begynderturneringer og større stævner. Der er ca. en turnering hver måned, hvor trænerne deltager.
Klubben er også med til at udbrede information om stævner og samarbejdet omkring Badmintonklubber på Fyn og Badmintonpiger på Fyn. Det er også muligt at være med i holdturneringen, da badminton også er en holdsport.
Turneringer og stævner er en rigtig god måde for spillerne at prøve kræfter med deres badmintonspil og møde spillere fra andre klubber. 
 
Klubben spiller også en aktiv rolle i udbuddet af badminton i skolen, hvor der i samarbejde med Aarupskolen og DGI laves SFO- og skolebadminton. Ligeledes, er klubben med i samarbejdet omkring de Vestfynske Talentforløb for ungdomsspillere. 
 
Besøg også vores facebooksidehvor du kan følge med i klubbens aktiviteter og informationer om turneringer, mv.   
 
   Aarup_BK_turnering.jpg     
 
 
Årets Aktiviteter 
Vi er en social klub og holder flere fælles arrangementer på tværs af årgange. Blandt andet:  
  • Familiebadminton: Et par gange om året arrangeres FamilieBadminton, hvor spillerne kan tage forældre og søskende med i hallen og spille sammen med dem. Efterfølgende er der hyggeligt samvær med fællesspisning. Ungdomsspillerne spiser gratis, og forældre og søskende betaler for spisningen.
  • Begynderstævne eller træningskampe: Aarup Badmintonklub arrangerer begynderstævne for ungdomsspillere med afslutningsvis præmieroverrækkelse eller en række træningskampe med naboklubber. Det er en rigtig god måde for spillerne at prøve kræfter med deres badmintonspil, og møde spillere fra andre klubber.
  • Juleafslutning: I december arrangeres juleafslutning med sjov og leg for ungdomspillerne fra kl. 17.00 - 18.30. Vi slutter af med hygge og æblerskiver. 
  • Klubmesterskab & Sæsonafslutning: Her dyster ungdomsspillerne om titlen som Årets Klubmester. Efter præmieroverrækkelsen er der hygge for ungdomsspillerne sammen med trænere.
  • Generalforsamling: Holdes i foråret for Ungdom og Motionister. Alle opfordres til at møde op og høre om klubbens udvikling og bidrage med input og ideer til, hvordan vi sammen skaber en god badmintonklub i Aarup.
  
    Aarup_badminton_julebadminton.jpeg AArup_badmintonklub_juleafsluting.jpeg Aarup_badminton_julespil.jpeg Aarup_badmintonklub_spillertøj.jpeg

 
 
Badminton er både en individuel og hold sport
Alle børn og unge har glæde af at spille badminton. De lærer at tage hensyn og hjælpe hinanden samt respektere deres modstander og opføre sig ordentlig både på og uden for banen. Modsat andre sportsgrene, som fx fodbold og håndbold der primært er holdsport, lærer børnene med badminton at tage ansvar for deres egen sportsgren. De lærer selv at dømme deres egne kampe med modstanderen - både i hallen til træning, og til stævner og holdkampe. 
 
Forældre-hjælp
Når du melder dit barn ind i Aarup Badmintonklub melder du også dig selv ind. Der er ansat folk til at drive hallerne i Aarup Fritidscenter og trænere/hjælpetrænere modtager et gavebeløb for at varetage træningen, men al anden aktivitet er på frivilligt basis. Derfor er der behov for at alle forældre bidrager løbende. Det kan fx være som holdleder ved kampe på 'ude- og hjemmebane', forældrekørsel samt hjælp ved træning af de yngste ungdomsspillere eller ved arrangementer.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores trænere

 Seneste nyheder

Kalender

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sed turpis vehicula leo aliquam ullamcorper semper vitae odio.

Vores sponsorer