Skip Navigation Links

Ungdom

Velkommen til Aarup Badmintonklub ungdomsafdeling! 
 
Badmintonklubben har en velfungerende ungdomsafdeling for børn og unge i alle aldre, hvor der er fokus på et godt socialt liv. Aarup Badmintonklub er flere gange blevet udnævnt til Årets Bedste Ungdomsklub af DGI-Fyn, på baggrund af det udviklingsarbejde der gøres i klubben. 
 
Vil du gerne spille Badminton?
Badminton er både en individuel sport og en holdsport. Du lærer spillet at kende gennem træning, hvor der er leg med og uden ketcher. Du bliver udfordret af trænerne og de andre spillere – du spiller med både drenge og piger, yngre og ældre end dig, måske fra din skole eller andre skoler i nærheden. Har du en ven du gerne vil spille med, så må du også gerne tage ham eller hende med, så de kan prøve at spille sammen med dig.

Mød op til ungdomstræning, hvor vores uddannede trænere og hjælpetrænere får dig i gang med at spille badminton. Du kan prøve 3 gange og derefter tage stilling til om badminton er noget for dig og melde dig ind i klubben. 

Pris
Ungdomsspillere betaler 800,- kr.
Prisen er for hele sæsonen, som varer fra den 14. august 2023 - den 19. juni 2024.

Prisen er inklusiv:
- spillertøj, hvert andet år køber klubben nye spillertrøjer med hjælp fra vores sponsorer.
- holdturneringer og en række stævner
- fællesspisning ved jule- og sæsonafslutning

Når du melder dit barn ind i Aarup Badmintonklub, melder du også dig selv ind. Se 'Forældre-hjælp' nederst på siden. 

Træningstider
Der lægges vægt på, at der er plads til alle og at alle børn og unge tilgodeses. Uanset om de spiller én gang om ugen for sjov eller træner 2 gange om ugen for at blive en rigtig dygtig spiller. Træningen tilpasses til spillernes individuelle niveau.

Mandag - hal 1kl. 17.00 - 18.30 
Mandag - hal 1kl. 18.30 - 19.00 Ekstra træning 
Onsdag - hal 1kl. 16.00 - 17.00 Begyndere og let øvede*
Onsdag - hal 1kl. 17.00 - 18.30 
* her er der særligt hjælp til nybegyndere og letøvede fra vores ungtrænere og træner 


Trænere og Hjælpetrænere 
Vi har uddannede trænere og hjælpetrænere, som tilrettelægger en sjov og udbytteri træning for spillerne. Træning er både med og uden badminton ketcher, hvor der øves slag og ben, småspil. Altsammen noget der giver ungdomsspillerne udfordringer og sved på panden 

Det er vigtigt for klubben at ungdomsspillerne både lærer spillet, men også har det hyggeligt i hallen sammen med de andre spillere. Derfor sker indlæringen til træning gennem både leg, boldspil og øvelser med fokus på almen motorisk udvikling.

Turneringer og stævner
Igennem sæsonen byder klubben på en række begynderstævner og holdturneringer. Det er en rigtig god måde for spillerne at prøve kræfter med deres badmintonspil og møde spillere fra andre klubber.

Der er ca. en turnering hver måned, hvor træneren deltager.

Klubben informerer om stævner og initiativer gennem diverse samarbejder, som fx 'Badmintonklubber på Fyn' og 'Badmintonpiger på Fyn'. 
Du kan også selv tilmelde dig turneringer og stævner via badmintonplayer.dk eller på hjemmesiden her under ’event’.

Klubben spiller også en aktiv rolle i udbuddet af badminton i skolen, hvor der i samarbejde med Aarupskolen og DGI laves SFO- og skolebadminton. Ligeledes, er klubben med i samarbejdet omkring de Vestfynske Talentforløb for ungdomsspillere. 
 
Besøg også vores facebooksidehvor du kan følge med i klubbens aktiviteter og informationer om turneringer, mv.   
 
       
 
 
Årets Aktiviteter 
Vi er en social klub og holder flere fælles arrangementer på tværs af årgange. Blandt andet:  
  • Familiebadminton: Et par gange om året arrangeres FamilieBadminton, hvor spillerne kan tage forældre og søskende med i hallen og spille sammen med dem. Efterfølgende er der hyggeligt samvær med fællesspisning. Ungdomsspillerne spiser gratis, og forældre og søskende betaler for spisningen.
  • Begynderstævne eller træningskampe: Aarup Badmintonklub arrangerer begynderstævne for ungdomsspillere med afslutningsvis præmieroverrækkelse eller en række træningskampe med naboklubber. Det er en rigtig god måde for spillerne at prøve kræfter med deres badmintonspil, og møde spillere fra andre klubber.
  • Juleafslutning: I december arrangeres juleafslutning med sjov og leg for ungdomspillerne fra kl. 17.00 - 18.30. Vi slutter af med hygge og æblerskiver. 
  • Klubmesterskab & Sæsonafslutning: Her dyster ungdomsspillerne om titlen som Årets Klubmester. Efter præmieroverrækkelsen er der hygge for ungdomsspillerne sammen med trænere.
  • Generalforsamling: Holdes i foråret for Ungdom og Motionister. Alle opfordres til at møde op og høre om klubbens udvikling og bidrage med input og ideer til, hvordan vi sammen skaber en god badmintonklub i Aarup.
  
    Aarup_badminton_julebadminton.jpeg AArup_badmintonklub_juleafsluting.jpeg Aarup_badminton_julespil.jpeg Aarup_badmintonklub_spillertøj.jpeg

 
Badminton er både en individuel og hold sport
Alle børn og unge har glæde af at spille badminton. De lærer at tage hensyn og hjælpe hinanden samt respektere deres modstander og opføre sig ordentlig både på og uden for banen. Modsat andre sportsgrene, som fx fodbold og håndbold der primært er holdsport, lærer børnene med badminton at tage ansvar for deres egen sportsgren. De lærer selv at dømme deres egne kampe med modstanderen - både i hallen til træning, og til stævner og holdkampe. 
 
Forældre-hjælp
Når du melder dit barn ind i Aarup Badmintonklub melder du også dig selv ind. Der er ansat folk til at drive hallerne i Aarup Fritidscenter og trænere/hjælpetrænere modtager et gavebeløb for at varetage træningen, men al anden aktivitet er på frivilligt basis. Derfor er der behov for at alle forældre bidrager løbende. Det kan fx være som holdleder ved kampe på 'ude- og hjemmebane', forældrekørsel samt hjælp ved træning af de yngste ungdomsspillere eller ved arrangementer, som fx Begynder Turnering.
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores trænere

Seneste nyheder

Kalender

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sed turpis vehicula leo aliquam ullamcorper semper vitae odio.

Vores sponsorer